Selecteer een pagina

PROVINCIE GRONINGEN – De nieuwe noodverordening vanwege het coronavirus is vrijdag 27 maart om 11 uur van kracht gegaan.
In de nieuwe noodverordening staat onder andere dat het verboden is om groepen met meer dan drie personen te vormen. Bij groepen van drie personen of minder moet een afstand van ten minste 1,5 meter worden bewaard. Dit verbod geldt niet voor kinderen onder de 12 jaar en voor mensen die in hetzelfde huis wonen.

Huwelijken en uitvaarten mogen nog wel worden gehouden, mits de 1,5 meter afstand bewaard kan worden en maximaal 30 personen aanwezig zijn.

Met het in werking treden van de nieuwe noodverordening kunnen buitengewoon opsporingsambtenaren nu boetes uitschrijven voor het niet naleven van deze richtlijnen. De veiligheidsregio Groningen wil hier echter zo lang mogelijk mee wachten om zo draagvlak voor de maatregelen te creƫren. Zij zullen in eerste instantie waarschuwend optreden.

Lees de volledige noodverordening hier